404 золоті медалі та 117 срібних: підвели підсумки навчального року в Одесі

0
42

За словами директорки Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олени Буйневич, цей навчальних рік був одним із найважчих в історії сучасної України.

Про це вона розповіла під час брифінгу.

До повномасштабного вторгнення у школах та садочках Одеси навчалися до 110 тисяч дітей, зараз це близько 96.5 тисяч і ця цифра складається не тільки з одеситів, а і з внутрішньо переміщених осіб. Як зазначила Буйневич, 60% дітей у місті навчаються очно або за змішаною формою навчання, а зі 121 школи Одеси укриття немає лише в трьох шкільних закладах, проте це питання вже вирішують.

Попри це, 404 випускники 11 класів отримають золоту медаль і 117 учень – срібну. Також є переможці міського конкурсу серед вчителів, вони отримають по 10 тисяч гривень на реалізацію задумів у роботі.

Як і минулого року, літні пришкільні табори працювати не будуть, зазначила Олена Буйневич. Це насамперед пов’язано з тим, що учні мають знаходитися виключно на території школи, де поряд є укриття, і не зможуть відвідувати вистави, пляжі та парки для відпочинку. Замість таборів заклади освіти будуть працювати над надолуженням пропущеного матеріалу.

У цьому навчальному році була пропущена найменша кількість занять порівняно з минулими роками, адже взимку цього навчального року електроенергії було достатньо для шкільного процесу.

За словами Буйневич, важливим етапом була психологічна підготовка освітян, у межах якої створили спеціальний центр стресостійкості, де вже понад 500 вчителів пройшли навчання про те, як долати стресові ситуації. Також зараз для них створюють тренінги до медичної допомоги.

Джерело: 048.ua