Блакитний Супермісяць залив світлом узбережжя Одещини, — ФОТО

0
29

Узбережжя Одещини ввечері 19 серпня залило світлом першого у 2024 році Блакитного Супермісяця.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Жителі Одеської області можуть спостерігати в ніч з 19 на 20 серпня третю повню місяця, яку називають Осетровим Місяцем.

Раніше в NASAрозповіли, що це перший із чотирьох послідовних Супермісяців цього року. Але сьогоднішнє астрономічне явище цікаве тим, що об’єднує Супермісяць і Блакитний Місяць.

В Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) розповіли, що Супермісяць виникає, коли повний Місяць збігається з найближчим до Землі моментом його орбіти. Сам термін був введений астрологом Річардом Нолле в 1979 році.

Назва Блакитний місяць також має цікаве походження.

"Хоча він не виглядає блакитним, як третій повний Місяць у сезоні з чотирма повнями, це Блакитний Місяць. Перше зафіксоване використання «Blue Moon» в англійській мові датується 1528 роком. Спекуляції щодо походження цього терміна включають стару англійську фразу, яка означає «зрадник Місяця» (оскільки це призвело до помилок у встановленні дат Великого посту та Великодня). Або це може бути порівняння з рідкісними подіями, наприклад, коли пил в атмосфері робить Місяць насправді блакитним. З 1940-х років термін «Блакитний Місяць» також використовується для позначення другого повного Місяця за місяць, який має два повних Місяці", — йдеться у повідомленні NASA

Джерело: 048.ua