Близько 900 адмінматеріалів за вересень: на Одещині мотоциклісти масово порушують ПДР, — ФОТО, ВІДЕО

0
4

На Одещині правоохоронці проводять операцію під умовною назвою "Мотоцикліст". Наразі правоохоронці склали близько 900 адміністративних матеріалів.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

З початку вересня на дорогах Одеської області поліцейські проводять посилені профілактичні заходи з водіями двоколісних механічних транспортних засобів. За цей період правоохоронці склали сотні адміністративних матеріалів відносно керманичів мототранспорту, серед яких більше 60 матеріалів відносно неповнолітніх.

"Мопеди, скутери, мотоцикли користуються попитом у громадян через свою доступність, мобільність у заторах, комфортність у теплий сезон. Але водночас ці види транспорту є найнебезпечнішими для керманичів, які не дотримуються правил дорожнього руху. Найчастіше ми фіксуємо ігноруванням водіями двоколісників правил маневрування, проїзду перехресть, недотримання дистанції, перевищення дозволеної швидкості руху. Чимало випадків водіння у стані сп’яніння, без шоломів та водійського посвідчення", — розповів заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Яценко.

З початку вересня поліцейські груп реагування патрульної поліції загалом склали відносно водіїв мототранспорту 866 адміністративних матеріалів. Зокрема, за: керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння; керування транспортним засобом особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом; керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку; порушення правил користування мотошоломами та інші.

Олександр Яценко зазначив, що серед правопорушників є й підлітки, відносно яких склали 66 адміністративних матеріалів, шість з яких за керування двоколісниками в стані сп’яніння. Він закликав дорослих не допускати неповнолітніх без водійського посвідчення до керування двоколісниками.

Також майор поліції додав, що за період відпрацювання сталося 16 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв двоколісників, дві з яких зі смертельними наслідками.

"Дотримання правил дорожнього руху – запорука безпеки людей на дорогах. Закликаю кожного сумлінно дотримуватися їх і не наражати на небезпеку себе та оточення", — наголосив поліцейський.

Джерело: 048.ua