Дитина стояла у вікні: жительку Одещини покарали за невиконання батьківських обов’язків

0
11

Поліцейські склали протокол за невиконання батьківських обов’язків відносно матері чотирирічного житель Подільського району, який ледь не випав з вікна.

Про це повідомили в ГУНП.

"Хлопчика, який виглядав з вікна квартири, розташованої на четвертому поверсі багатоповерхівки, помітили перехожі і сповістили поліцію. Правоохоронці безперешкодно потрапили в помешкання, адже вхідні двері не були зачинені на замок, і забрали дитину", — йдеться у повідомленні.

Інспектори ювенальної превенції з'ясували, що мати малюка, пішовши на роботу, залишила сина на співмешканця, а останній вийшов зустріти жінку, покинувши хлопчика вдома самого. Чоловік навіть не зачинив вікна та двері. Коли пара прийшла додому, на неї вже чекали поліцейські.

"До цього випадку у поле зору поліції родина не потрапляла. Під час бесіди ми пояснили батькам, що наслідки їхньої безвідповідальності могли бути непередбачуваними: дитина могла випасти з вікна, піти з дому і загубитися, або до оселі мали змогу потрапити злодії. За невиконання батьківських обов’язків відносно матері малюка ми склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їй загрожує штраф у сумі до 1700 гривень. Матеріали вже скеровані до суду. Відтепер родина перебуватиме під контролем поліцейських та соціальних служб", — повідомив ювенальний поліцейський Віталій Лукавий.

Джерело: 048.ua