До двох років позбавлення волі загрожує жителю Одещини за знущання над сестрою

0
19

Поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Ізмаїльського району за вчинення систематичного домашнього насильства над сестрою. Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці розповіли, що після смерті матері 54-річний житель Саф’янівської громади останніх пів року робив нестерпним життя своєї 58-річної сестри, з якою разом проживає. Чоловік прискіпувався до жінки з приводу побутових непорозумінь, влаштовував скандали, словесно ображав, принижував, погрожував фізичною розправою та одного разу навіть вдарив.

"Відносно сімейного кривдника ми тричі складали адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства, що передбачено частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд спочатку обмежився попередженням, а коли чоловік продовжив вчиняти протиправні дії відносно своєї сестри, наклав на нього штрафні санкції. Були випадки, коли чоловік приходив додому у стані сп’яніння, злий, і залякана жінка одразу прямувала до мене додому. Разом ми повертались до її брата, я вгамовував його, проводив з ним профілактичні бесіди та попереджав про кримінальну відповідальність у разі вчинення аналогічних вчинків у подальшому", — розповів поліцейський офіцер Саф’янівської громади Роман Кочкалов.

Оскільки свого ставлення до сестри чоловік не змінив і продовжив кривдити її, правоохоронці розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

"Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули кривднику обвинувачення в умисному систематичному вчинені психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у системних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушнику загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від 150 до 240 годин або пробаційного нагляду на строк до п'яти років, або обмеження волі на той самий строк, або позбавлення волі на строк до двох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду", — розповів слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Вадим Хмельниченко.

Джерело: 048.ua