Free Azov: в центрі Одеси пройшла акція на підтримку військовополонених

0
12

Понад 100 людей, серед яких друзі, близькі та діти військовополонених сьогодні зібралися на Дерибасівській. Основна їх мета — не дати суспільству забути про тих, хто досі не вдома.

На акцію побувала і журналістка 048.ua.

Катерина бореться за звільнення свого найкращого друга. На акції підтримку приходить майже завжди, за будь — якої погоди.

«Дмитру 26 років, свій третій день народження у липні він провів у полоні, він дуже добра людина, і завжди був готовий захищати країну, у військову службу пішов ще до повномасштабного вторгнення у 2021 році. Він пройшов Маріуполь пройшов Азовсталь, і потрапив у «Барак 200» в Оленці, проте вижив і його відправили кудись далі, у нас наразі немає ніякої інформації дотепер, знаємо, що він потрапив до списку поранених», — розповідає Катерина, подруга військовополоненого.

На акції зібрались переважно близькі та друзі захисників Азовсталі та Маріупольського гарнізону. Усі небайдужі на мирній акції скандували про звільнення військових, та просили не забувати про них. 14 вересня відбувся черговий великий обмін полонених, 103 герої повернулись додому, проте, за інформацією учасників акції підтримки, поки що їм не відомо про імена уродженців Одещини, яких за словами очільника ОВА звільнили з полону.

Анна -організаторка акції на підтримку військовополонених «Азовців», в полоні наразі її близький друг Ігор якому 30 років. За її словами Ігор захищав Батьківщину ще з 2014 року, у січні 2022 він знав, що буде повномасштабне вторгнення, тому вирішив їхати в Маріуполь, ми знаємо що він пройшов Азовсталь, Оленівку і також «Барак 200», де йому вдалося вижити. Анна розповіла, що подібних акцій в Одесі дуже мало і вважає, що потрібно боротися більш радикальними методами.

« Я поїду в Київ під Верховну Раду і поки я не побачу свою близьку людину живою, я буду боротися і буду з’являтися усюди де тільки можливо, щоб побачити його вдома. Хочеться, щоб влада звернула увагу на те, що в полоні залишаються близько 900 полонених захисників Маріуполя та Азовсталі», — зазначила Анна.

Під час мирної акції за безпекою та порядком слідкували 4 працівники підрозділу поліції діалогу та правоохоронці, за словами працівників поліції діалогу ніяких правопорушень під проведення акції не виникало.

Джерело: 048.ua