Група наркоторговців на Одещині збувала амфетамін на суму понад два мільйони грн за місяць, — ФОТО

0
10

Обмежену в обігу психотропну речовину чоловіки виготовляли та збували на території регіону систематично. У них вилучили «товар» з прекурсорами на суму понад 300 тис. грн. Затримані організатор, його помічник та продавець. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у ГУНП Одещини.

Затримані – жителі Одеси та Біляївки віком від 37 до 45 років.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили місцеперебування на території обласного центру підпільного приміщення з обладнанням та речовинами, де учасники злочинної групи налагодили виробництво амфетаміну, його фасування і зберігання з метою збуту.

Готову психотропну речовину вони розповсюджували серед довірених осіб, передаючи з рук в руки дрібними та гуртовими партіями.

Орієнтовний дохід за цінами «чорного» ринку, який отримували зловмисники від незаконної реалізації психотропу, складав понад два млн грн на місяць.

За силової підтримки спецпідрозділів КОРД та БПОП обласної поліції діяльність наркоторговців була припинена. За місцями мешкання фігурантів, на об’єктах нерухомості, якими вони користувалися на території Одеси та Одеської області, а також у їхніх транспортних засобах були проведені санкціоновані обшуки.

Вилучено велику кількість прекурсорів та амфетаміну у сухому й рідкому стані, незначну кількість канабісу, лабораторне обладнання, пакувальний матеріал, «чорнові» записи, гроші, мобільні телефони та автомобіль.

На підставі зібраних доказів затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України організатор злочинної групи, його «права рука» та продавець. Слідчі повідомили їм про підозру за ч.ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту психотропних речовин, за попередньою змовою групою осіб, у великих та особливо великих розмірах. За цей злочин чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває. Встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

Джерело: 048.ua