Гул генераторів та непрацюючі світлофори: в Одесі до кінця доби діятимуть стабілізаційні відключення, — ФОТО

0
22

Одеса продовжує жити з обмеженнями на електроспоживання. Наразі діють графіки стабілізаційних відключень. В місті з різних куточків лунає гул від генераторів. Місцями не працюють світлофори, через що ускладнено рух.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

У пресслужбі ДТЕК "Одеські електромережі" розповіли, що за наказом НЕК "Укренерго" 4 червня по всій території України діють обмеження на електроспоживання з 00:00 до 00:00.

Також НЕК "Укренерго" прогнозує сьогодні збільшення дефіциту через зростання обсягів споживання через спеку та зменшення імпорту.

Виділених Одеській області лімітів вистачає лише на 69% від потреб. Тому впродовж доби діятимуть графіки стабілізаційних відключень.

У зв'язку з цим на вулицях міста повсюди чути гул від генераторів, а в повітрі відчувається запах вихлопних газів від них.

На деяких ділянках дороги не працюють світлофори, що ускладнює рух автотранспорту. Наголошуємо, що водіям потрібно бути максимально пильними. Це стосується і пішоходів, які перетинають проїзну частину.

Своєю чергою, компанія ДТЕК просить містян обмежити використання електрики, щоб зменшити кількість і тривалість відключень.

Джерело: 048.ua