Мешканця Одещини спіймали на браконьєрстві у річці Дністер

0
24

Чоловік наловив раків, чим завдав державі понад 130 тисяч гривень збитків. За скоєне йому загрожує від штрафу до обмеження волі.

Про це інформує ГУНП на Одещині.

Днями співробітники водної поліції спільно з працівниками Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу під час вечірнього патрулювання на узбережжі річки Дністер викрили 49-річного жителя Маяківської територіальної громади, який за допомогою рачачниць здійснював вилов водних біоресурсів.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група вилучила у правопорушника в якості речових доказів 15 рачачниць, які є забороненим знаряддям лову, та 40 раків. Біоресурси поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, чоловік завдав рибному господарству України збитків на суму більш ніж 130 тисяч гривень.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження ми призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Йому загрожує штраф від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк», — зазначила т.в.о. начальника Одеського районного управління поліції Надія Коханська.

Як відомо, зараз діє весняно-літня нерестова заборона на любительський та промисловий вилов водних біоресурсів у зв’язку з їх нерестом. Так, заборона на річці Дністер та її придатковій системі діє з 15 квітня по 15 червня. Втім, заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця.

Джерело: 048.ua