На Одещині рецидивіст вдарив по голові каменем та пограбував пенсіонерку, — ФОТО

0
15

В Одесі суд за доказами поліцейських виніс обвинувальний вирок 36-річному жителю Татарбунар за розбійний напад на літню жінку. Чоловіка, який має за плечима судимість за крадіжки, засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці розповіли, що подія сталася наприкінці лютого ввечері у Київському районі Одеси. Блукаючи вулицею у пошуках наживи, зловмисник помітив 76-річну одеситку і вирішив заволодіти її майном. Він вдарив жінку по голові каменем, унаслідок чого вона впала і втратила свідомість. Після цього нападник витяг з пакета потерпілої мобільний телефон вартістю 2,5 тисячі гривень і втік.

Опритомнівши, містянка дійшла додому, розповіла все рідним, які викликали поліцію та "швидку". Постраждалу госпіталізували із забоєм головного мозку та переломом основи черепа. Тілесні ушкодження, спричинені жінці, за висновком судово-медичної експертизи відносяться до категорії тяжких.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці за кілька днів встановили особу правопорушника і розшукали його за місцем мешкання у місті Татарбунари. Його за клопотанням слідчих суд помістив під варту.

Телефон потерпілої поліцейські розшукали в одному з ломбардів Одеси, куди зловмисник його заклав за 745 гривень, і повернули власниці.

"На підставі зібраних доказів ми під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров`я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який, дослідивши надані нами докази, визнав обвинуваченого винним і призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна", — розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

Джерело: 048.ua