На Одещині викрили злочинне угруповання за крадіжку палива на залізничному транспорті

0
41

Викрили двох працівників «Укрзалізниці» у крадіжці дизельного палива з маневрового тепловоза, належного регіональній філії «Одеська залізниця».

Про це повідомили у поліції.

Поліцейські встановили, що машиніст тепловоза, змовившись зі своїм помічником, розробили схему незаконного збагачення.

Чоловіки під час руху на тепловозі телефонували двом своїм спільникам, які на автомобілі під’їжджали в обумовлене місце та забирали каністри з паливом, що зливали машиніст з помічником.

Затримали чотирьох правопорушників на одній зі станцій в Роздільнянському районі під час крадіжки 200 літрів дизеля.

Правоохоронці провели численні обшуки за місцями мешкання та роботи зловмисників, в ході яких вилучили службову документацію, мобільні телефони, «чорнові записи», ємності з паливно-мастильними матеріалами, порожні каністри та два автомобілі.

Слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси затримали чотирьох фігурантів в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи проводились за підтримки Одеського регіонального управління Департаменту корпоративної безпеки; центру інновацій, технічного розвитку та менеджменту якості АТ «Укрзалізниця» та керівництва локомотивного депо «Подільськ».

Джерело: 048.ua