На Одещині затримали завербованого ФСБ посадовця транспортної компанії

0
33

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФБС. У результаті спецоперації одночасно затримано 5 російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Про це повідомили в СБУ.

Для конспірації учасники російської агентури діяли окремо один від одного, але були «підзвітні» єдиному куратору ворожої групи – кадровому співробітнику ФСБ. Його установчі дані вже відомі співробітникам СБУ.

Одним з російських агентів виявився посадовець транспортної компанії з Одещини. За вказівкою російської спецслужби він збирав інформацію про можливу передачу позашляховиків на потреби ЗСУ.

За даними слідства, до вербування російською спецслужбою кожен із фігурантів був активним учасником прокремлівських груп у популярних месенджерах.

Таким чином вони потрапили у поле зору фсб, яка потім дистанційно залучила їх до співпраці.

Для комунікації з агентами їхній російський куратор створив кожному з них анонімний чат, з яких видаляли всю прочитану переписку.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували для листування з ФСБ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Джерело: 048.ua