Одесит в інтернеті продавав вигадану зарядну станцію: «бізнесмену» вдалося заробити 50 тисяч гривень

0
9

Дванадцять громадян попалися на гачок афериста і за його умовою відправили йому завдаток за товар, який так і не отримали. Зловмисник спричинив потерпілим матеріальний збиток на суму майже 50 тисяч гривень. За скоєне йому загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили у ГУНП Одещини.

Потерпілі, не дочекавшись замовлення, звернулися в поліцію. В ході досудового розслідування поліцейські встановили правопорушника і з’ясували, що він розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення щодо продажу зарядної станції вартістю 9500 гривень, якої насправді не мав.

Опис пристрою та фото він взяв з чужих аналогічних повідомлень. Листуючись із потенційними покупцями, чоловік запевняв їх у наявності товару і обіцяв відправити після передоплати, сума якої в середньому становила 3500 гривень. Коли ж введені в оману довірливі громадяни перераховували гроші на банківську картку «продавця», той переставав виходити з ними зв'язок. За п’ять днів рахунок афериста поповнився майже на 50 тисяч гривень.

Поліцейські розшукали зловмисника та вилучили в нього мобільний телефон з банківською карткою, які він використовував для проведення афер.

За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно, підозрюваному загрожує до трьох років позбавлення волі.

Слідство триває.

Джерело: 048.ua