Переплата на відновленні енергоінфраструктури Одещини: посадовця підозрюють у службовій недбалості, — ФОТО

0
15

Посадовця НЕК «Укренерго» підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до переплати на 3,7 млн грн за відновлення енергоінфраструктури Одещини після ворожих обстрілів.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними слідства, на початку 2023 року НЕК «Укренерго», з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для проведення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщенню двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

Підозрюваний належним чином не організував перевірку обґрунтованості умов закупівлі робіт та затвердив у договорі їх вартість, яка значно перевищувала фактичні витрати на транспортування. А також погодив надання послуг з міжнародних перевезень, що фактично не виконувались.

Внаслідок халатних дій посадовця державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків.

«Крім того, обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних компаній за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення вже перебуває на розгляді у суді», — йдеться у повідомленні.

Джерело: 048.ua