Побили та обікрали: в Одесі затримали двох зловмисників, які напали на одесита

0
11

Один із нападників вдарив незнайомця по голові та вирвав з його рук мобільний телефон, а другий – таємно викрав сумку з речами та грішми, яку потерпілий загубив на місці нападу. Нині правопорушникам повідомлено про підозру залежно від скоєного. Їм обом загрожує ув’язнення.

Про це доповіли у поліції.

Наприкінці минулого тижня до відділу поліції № 2 Одеського районного управління, звернувся 33-річний чоловік. Він повідомив, що ввечері на сходах біля однієї з набережних перехожий вдарив його по голові, відібрав мобільний телефон вартістю 7500 гривень і втік.

Містянин втратив свідомість, а коли опритомнів, пішов до найближчого закладу дзвонити в поліцію, не помітивши, що загубив сумку з особистими документами, ключами від оселі, 14 тисячами гривень та банківськими картками. А незабаром, скориставшись ситуацією, майно потерпілого з місця нападу на нього викрав інший зловмисник.

На ранок, поліцейські затримали обох правопорушників у тому ж районі.

Встановлено, що розбійний напад на заявника скоїв 45-річний містянин, раніше судимий за аналогічний злочин, за який він провів в місцях позбавлення волі вісім років. А крадіжку вчинив 35-річний містянин, який в поле зору правоохоронців раніше не потрапляв.

В одного фігуранта вилучили телефон потерпілого, а в другого – пару тисяч гривень, які він не встиг витратити, і банківські картки. Інше майно, здобуте злочинним шляхом, чоловік викинув, але його вдалося знайти. Усе вилучене повернули власнику.

Зібравши достатню кількість доказів, слідчі повідомили фігурантам про підозру, залежно від скоєного. Одному – у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовах воєнного стану.

Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 15-ти років з конфіскацією майна. Другому – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Згідно з ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років.

Нині підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою та цілодобовий домашній арешт відповідно. Слідство триває.

Джерело: 048.ua