Понад 1200 одеситів пройшли обстеження протягом Європейського тижня тестування на ВІЛ

0
10

Минулого тижня в медичних закладах Одеси за ініціативи Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради в межах ініціативи «ВІЛ в Європі» пройшли заходи до Європейського тижня тестування на ВІЛ.

Про це повідомили у міськраді.

Безоплатне конфіденційне тестування на ВІЛ за допомогою швидких тестів протягом тижня проводилося для всіх охочих відвідувачів Центрів первинної медико-санітарної допомоги, жіночих консультацій, консультативно-діагностичних центрів та відділень міських лікарень Одеси.

Також Одеським міським центром профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом за підтримки Громадського руху “Віра, Надія, Любов” було організовано виїзне тестування біля Центру надання адміністративних послуг.

За підсумками заходу, протягом тижня тестування на ВІЛ пройшли 1288 осіб. З них виявлено 11 пацієнтів з позитивним результатом тесту, які були скеровані до Міського центру СНІДу для підтвердження діагнозу, взяття під медичний нагляд та призначення антиретровірусної терапії.

Своєчасна діагностика ВІЛ і якомога ранній початок антиретровірусного лікування запобігають переходу ВІЛ у стадію СНІДу та дозволяють людям з ВІЛ жити довгим повноцінним життям. Безоплатні тести на ВІЛ доступні в усіх міських медзакладах Одеси.

Джерело: 048.ua