Продавали фальсифікований дизель: на Одещині викрили злочинне угруповання, — ФОТО

0
43

На Одещині правоохоронці викрили злочинне угруповання, учасники якого заробляли на махінаціях із фальсифікованим пальним. Спільники закуповували дизпаливо та реалізовували через власну мережу незаконно встановлених модульних мініавтозаправних станцій. Їм повідомлено про підозру.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці встановили, що житель Татарбунар під прикриттям нібито здійснення законної господарської діяльності створив злочинну групу, до складу якої залучив знайомих для оборудок з незаконно виготовленим пальним.

Зловмисники закуповували у невстановлених наразі осіб дизель, який зберігали в орендованому під нафтобазу приміщенні та реалізовували за своєю націнкою через власну мережу незаконно встановлених модульних мініавтозаправних станцій на території Одеської області.

Такими оборудками вони займалися з серпня по грудень 2023 року.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи. Вилучили фальсифіковане пальне та інші речові докази.

"Організатору злочинної схеми та двом виконавцям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого пального, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Згідно з чинним законодавством, такі дії караються штрафом від 85 до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів", — зазначила старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Юлія Крюкова.

Встановлюються інші особи, причетні до даного злочину.

Джерело: 048.ua