Розкрадання коштів на відновленні енергоінфраструктури Одещини: судитимуть двох керівників підрядних компаній, — ФОТО

0
36

Двох керівників підрядних компаній судитимуть за розкрадання 3,7 млн грн на відновленні енергетичної інфраструктури Одещини після ворожих обстрілів.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Правоохоронці з'ясували, що обвинувачені заволоділи державними коштами, виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через ворожі обстріли взимку минулого року.

"НЕК «Укренерго», з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

В якості субпідрядної організації для залізничних перевезень підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

Обвинувачені, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались.

Внаслідок таких дій державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків", — йдеться у повідомленні.

Наразі прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних компаній за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Джерело: 048.ua