Систематичне домашнє насильство та порушення припису: жителю Одещини загрожує до двох років тюрми, — ФОТО

0
18

На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних чоловіка, який систематичного вдавався до домашнього насильства над дружиною та порушував обмежувальний припис суду. Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці розповіли, що у родині з Балтської міської територіальної громади через пристрасть чоловіка до алкоголю почали виникати непорозуміння та сварки з дружиною, свідками яких були троє малолітніх дітей.

Відносно сімейного кривдника поліцейські кілька разів складали адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства. Суд спочатку обмежився попередженням, а коли чоловік продовжив вчиняти протиправні дії відносно своєї дружини, накладав на нього штрафні санкції.

Втім, це не вплинуло на чоловіка і він продовжив ображати, принижувати жінку, погрожувати їй фізичною розправою.

Після чергового звернення потерпілої до поліції, оскільки домашнє насильство з боку чоловіка стало систематичним, слідчі розпочали кримінальне провадження.

Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, фігуранту висунули обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо подружжя, що призвело до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої.

Одночасно потерпіла звернулась до суду з позовною заявою про видачу обмежувального припису відносно чоловіка. Суд розглянув її та ухвалив рішення, згідно з яким кривднику було заборонено наближатися на відстань ближче 10 метрів до місця проживання дружини і дітей протягом шести місяців.

Проте громадянин знехтував і цим рішенням суду та у стані сп’яніння двічі навідувався до родини, де висловлювався у бік дружини нецензурною лайкою та принижував її. Випроводити правопорушника з території, до якої він не мав права наближатися, жінці допомагали поліцейські.

Ці дії зловмисника були кваліфіковані як умисне невиконання обмежувальних приписів. Чоловіку було висунуто обвинувачення, а відповідні акти поліцейські скерували до суду.

Згідно із чинним законодавством, за умисне невиконання обмежувальних приписів чоловіку загрожує пробаційний нагляд на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк, а от за домашнє насильство передбачене більш жорстке покарання: громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, пробаційний нагляд або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Джерело: 048.ua