В Ізмаїлі чоловік заколов вилами безпритульного собаку на очах у дітей

0
24

За фактом смертельного травмування собаки жителем Ізмаїла поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

На спецлінію «102» від ізмаїльчанки надійшло повідомлення про те, що її сусід на своєму подвір'ї заколов вилами безпритульного собаку. Виїхавши за вказаною жінкою адресою, поліцейські опитали її, волонтерів, які забрали тіло собаки та поховали, 64-річного чоловіка, про якого йшла мова у заяві, місцевих дітей, на очах яких сталася подія.

Попередньо встановлено, що безпритульний пес через отвір у паркані проник до домоволодіння фігуранта і кинувся до свійської птиці. Пенсіонер схопив вила, що попались під руку, та кілька разів штрикнув ними тварину, і вона одразу втекла. Свідками цієї події випадково стали троє школярів, які проходили повз подвір’я чоловіка. Вони розповіли все його сусідці і разом з нею надавали собаці допомогу, але невдовзі на їхніх очах він помер.

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 299 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується жорстоке поводження з тваринами. Цей злочин тягне за собою покарання від обмеження до позбавлення волі.

«Після проведення необхідних експертиз та збору інших доказів буде надана остаточна правова кваліфікація діям фігуранта та вирішуватиметься питання про повідомлення йому про підозру. Слідство триває», — зазначив начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Джерело: 048.ua