В Одесі до 14 років позбавлення волі засуджено бойовика батальйону «Призрак» терористичної організації «ЛНР»

0
16

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури жителя Одеси засудили за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це повідомили у прокуратурі.

Йому призначили покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що засуджений у 2014 році вступив до незаконного збройного підрозділу «ЛНР» – так званого 14-го батальйону територіальної оборони «Призрак». Він отримав позивний «Санта».

В рядах бойовиків з червня 2014 по 2015 рік чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції.

Брав участь у збройному протистоянні у Лисичанську з метою утримання міста під контролем незаконних збройних формувань рф і захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Луганської області.

Внаслідок успішного виконання покладених на нього завдань був призначений на посаду командира роти 14-го батальйону територіальної оборони «Призрак».

Наприкінці 2015 року засуджений вийшов зі складу терористичної організації та виїхав до Росії.

Згодом він повернувся до Одеси, де намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя.

Його затримали у серпні 2023 року. Увесь час він перебував під вартою.

У судовому засіданні засуджений свою вину визнав, утім не розкаявся і повідомив, що хоче повернутися до ЛНР і, навіть якби міг повернути час назад, знову вчинив би той самий злочин. Він висловив ностальгію за часами радянського союзу і бажання, щоб російські війська дійшли до Одеси та Львова. Також висловив бажання, щоб Одеса приєдналася до Росії.

Джерело: 048.ua