В Одесі розшукали чоловіка, який повідомив про “замінування” магазина на проспекті Шевченка

0
18

Одеські поліцейські розшукали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в одному із супермаркетів на проспекті Шевченка.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Минулого тижня на спецлінію «102» зателефонував невідомий чоловік та повідомив про закладену в одному із супермаркетів на проспекті Шевченка вибухівку. На місце події одразу ж прибули слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники кінологічного та вибухотехнічного підрозділів обласної поліції. Правоохоронці евакуювали персонал та відвідувачів крамниці, а саме приміщення обстежили на наявність вибухівки, однак небезпечних предметів, на щастя, не виявили.

Менш ніж за годину оперативники встановили особу зловмисника та розшукали його за місцем мешкання в багатоповерхівці, розташованій поруч із супермаркетом. Поліцейські зʼясували, що напередодні події містянин прийшов до магазину, де почав сваритися з охоронцем та іншими працівниками. На прохання персоналу закладу припинити лаятись обурений громадянин вийшов з крамниці і пішов геть.

Прийшовши додому, чоловік зі свого мобільника зателефонував на спецлінію «102» та, не представившись, повідомив, що заклав у супермаркеті гранату із запалом і згодом призведе її в дію. Мобільний телефон, за допомогою якого фігурант надав неправдиву інформацію, слідчі вилучили в якості речового доказу.

Зловмиснику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років. Наразі слідство триває. Встановлюються всі обставини події.

Джерело: 048.ua