В Одесі спостерігаються пролеми зі світлом та водопостачанням, — ОНОВЛЕНО

0
25

В Одесі без світла та води залишились Хаджибейський та Київський райони. Проблеми з електропостачанням спостерігаються і в Одеському районі. Причиною називають аварійне відключення на одній із високовольтних підстанцій.

Про це повідомили в ДТЕК.

Об 11:40 в Одесі сталося аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій. Тимчасово без світла залишилися жителі Хаджибейського та Київського районів, а також частина Одеського району.

"В ці хвилини ремонтні роботи тривають. Там, де це можливо, енергетики перезаживлять на резерв обʼєкти критичної інфраструктури та домівки.", — йдеться у повідомленні міськради.

Через відсутність електроенергії припинилася подача води в Хаджибейському, Київському, а у Приморському районі місцями знизився тиск.

"Ряд споживачів залишились без електроенергії. Також було знеструмлено деякі об'єкти "Інфоксводоканалу" та наявні резервні вводи до них. Звертаємо увагу, що через значну потужність обладнання та технічні особливості, використання генераторів на деяких об'єктах неможливе", — повідомили в "Інфоксводоканалі".

О 12:24 в "Інфоксводоканалі" повідомили, що розпочали відновлення водопостачання Київського та Хаджибейського районів.

"Наразі електроживлення та роботу об'єктів "Інфоксводоканалу" відновлено. Триває заповнення системи водою. Нагадуємо, що для цього потрібен певний час. Тому в найближчі годину-дві вода з'явиться у ваших домівках. Якщо будівля багатоповерхова та має власну підкачувальну станцію, звертайте увагу на наявність електроенергії на ній або звертайтеся до її балансоутримувача", — йдеться в повідомленні.

Також, за словами одеситів, світло вже повернулося в деякі будинки.

Якщо у вас досі спостерігаються проблеси з водопостачанням, можете звернутися за цими номерами для довідок:

  • 0-800-307-505;
  • 705-55-05;
  • 068-905-55-05;
  • 066-905-55-05;
  • 093-17-00-155 (цілодобово).

Якщо відсутня електроенергія, можете з'ясувати причину на сайті ДТЕК "Одеські електромережі".

Оновлено: "Станом на 14:00 всі клієнти зі світлом", — повідомили в міськраді.

Джерело: 048.ua