В Одесі викрили організаторів нелегального продажу електронних сигарет через Telegram

0
10

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області викрили організаторів нелегального продажу тютюнових виробів через спеціально створений канал в Telegram.

Про це повідомили у БЕБ.

Фігуранти зберігали електронні сигарети без марок акцизного податку та аксесуари до них в орендованих квартирах і нежитлових приміщеннях на території паркінгу одного з житлових комплексів Одеси. Протягом року здійснювали відправлення за допомогою кур'єрських служб доставки по всій території України. Оплату приймали на банківську картку або за допомогою переказів кур'єрської служби.

При реалізації товару продавці не перевіряли вік покупців, тому вказану продукцію могли придбати неповнолітні.

Співробітники БЕБ провели обшуки за місцем проживання продавців, у нежитлових приміщеннях, які були спеціально пристосовані для зберігання незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також в авто, на якому перевозили товар. У результаті вилучили понад 2 тисяч електронних сигарет, рідини до них у ємностях по 10, 15, 30 мл, змінні картриджи для електронних сигарет, кошти отримані від незаконної діяльності, мобільні телефони та транспортний засіб. Орієнтовна вартість вилученого становить 3,2 млн грн.

Виявлену продукцію направлено для проведення експертизи. Наразі слідчі дії тривають, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Джерело: 048.ua