В Одесі затримали чоловіка, який у пошуках легкої наживи нападав на жінок: одна з них померла

0
11

Фігурант скоїв розбійний напад на 23-річну дівчину, побивши її так, що вона померла. Аналогічний злочин він намагався скоїти і з 44-річною пані, але, на щастя, зазнав спротиву.

Про це повідомили у поліції.

Обидві події сталася пізно ввечері на вулиці Отамана Головатого в Пересипському районі Одеси. Пересуваючись на велосипеді, чоловік помітив 23-річну перехожу, яка розмовляла по телефону. Вирішивши заволодіти її майном, він залишив двоколісник біля зупинки громадського транспорту, наздогнав дівчину і наніс їй декілька ударів кулаками по голові. Потерпіла втратила свідомість, а нападник відібрав у неї смартфон та декілька карток з супермаркету. Аби приховати сліди злочину, він відвіз дівчину на велосипеді до найближчої закинутої будівлі і поїхав геть.

Пізніше зловмисник запримітив 44-річну жінку з телефоном в руках і спробував в аналогічний спосіб відібрати у неї майно. Зазнавши декількох ударів по голові, потерпіла впала на землю, але почала чинити опір нападнику. Він покинув її і втік на двоколіснику ні з чим.

Дівчину, яку зловмисник кинув у важкому стані в занедбаній споруді, виявила місцева жінка, коли неподалік годувала тварин. Вона зупинила поліцейський автомобіль посеред вулиці та провела слідчо-оперативну групу до потерпілої. Її доправили до лікарні з переломами кісток мозкового та лицьового відділів черепа. Майже місяць медики боролись за життя пацієнтки, але, на жаль, вона померла від поліорганної недостатності.

Друга потерпіла, яка зазнала легких тілесних ушкоджень, звернулась по допомогу до поліцейських сама.

Вжитими заходами оперативники територіального підрозділу поліції та співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області встановили і розшукали зловмисника. Під час санкціонованого обшуку в його оселі поліцейські вилучили картки потерпілої дівчини, одяг, в якому фігурант був під час вчинення розбійного нападу, та велосипед, на якому він пересувався. Жодних показань щодо місцезнаходження телефону дівчини зловмисник не надав, тому правоохоронці продовжують його розшукувати.

Старший слідчий відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Ілля Пудлінський розповів, що поліцейські зібрали достатньо доказів причетності затриманого до обох злочинів і повідомили йому про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України:

• ч. 4 ст. 187 — напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний із насильством небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій, в умовах воєнного стану, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень;

• ч. 2 ст. 121 — умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої;

• ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 — незакінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, який не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно, в умовах воєнного стану.

«Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – 15 років позбавлення волі. Нині за нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває під процесуальним керівництвом Суворовської прокуратури міста Одеси», — додав Ілля Пудлінський.

Джерело: 048.ua