З бюджету Одеси виділять 100 млн грн на допомогу ЗСУ

0
59

Одеська міськрада виділить кошти волонтерам для допомоги армії.

Під час засідання, 29 листопада, депутати Одеської міської ради підтримали ініціативу Геннадія Труханова про виділення з бюджету Одеси 100 млн гривень (по 50 млн гривень на 2024 та 2025 роки) громадським та благодійним організаціям на допомогу Збройним Силам України.

Як повідомили в мерії, відповідні зміни внесені до Міської цільової програми підтримки ТрО.

«Я дякую депутатам за підтримку. Ми зробили портал — надали можливості, якими волонтери можуть скористатися, якщо буде таке бажання. Сьогодні ми робимо все, щоб об'єднати суспільство і бути разом задля нашої перемоги», – зазначив мер Одеси.

Геннадій Труханов додав, що для волонтерів це може стати додатковим фінансовим ресурсом. А для військових — значною допомогою, адже в армії не вистачає фахівців з бюджетних закупівель.

Згідно з чинним законодавством України бюджетні кошти будуть надаватися громадським організаціям на конкурсній основі шляхом рейтингового голосування. У грудні буде створена відповідна Комісія, куди увійдуть депутати та чиновники. Волонтери та військові виступатимуть експертами без права голосування (задля запобігання конфлікту інтересів).

Джерело: 048.ua