За час війни Одеський зоопарк прийняв 1700 врятованих тварин

0
42

Сьогодні, 24 січня 2024 року, працівники Одеського зоопарку випустили на волю на переправі ще двох врятованих лебедів, які вже повністю одужали.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міськради.

У зоопарку кажуть, що переправа — дуже вдала локація для випуску. Тут багато лебедів, їх годують люди, і вода не замерзне.

Як розповів директор Одеського зоопарку Ігор Біляков, коли вдарили морози, до звіринцю зверталось багато людей з приводу лебедів, які потерпали в різних місцях Одещини.

«Птахам, які опинилися в біді, було надано допомогу. Люди, щоб врятувати птахів, проламували кригу, годували лебедів, а поранених та знесилених привозили до зоопарку, де ми надавали їм необхідну допомогу. Я хочу висловити величезну подяку всім, хто рятував тварин, не шкодуючи сил і часу», — розповів Ігор Біляков.

За час повномасштабного вторгнення Одеський зоопарк прийняв для порятунку 1700 врятованих тварин, серед них 1400 домашніх і 300 хижих. Лише за минулий рік — 1000 птахів і 100 тварин.

Найбільше небайдужі одесити приносять до зоопарку поранених, виснажених птахів, які потрапили в біду, або пташенят, які випали з гнізда.

Також тут отримують допомогу постраждалі домашні та дикі тварини: собаки, кішки, папуги, кажани, черепахи, змії, єнотовидні собаки та інші.

Більшість врятованих тварин згодом повертають у середовище проживання.

Джерело: 048.ua