За зберігання дитячої порнографії одеситу загрожує позбавлення волі

0
18

Одеські поліцейські викрили 26-річного містянина у придбанні й зберіганні дитячої порнографії. Відповідні фото і відеофайли правоохоронці виявили в ноутбуці одесита. Слідчі повідомили правопорушнику про підозру. Тепер йому може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Про це розповіли у пресслужбі поліції.

Поліцейські отримали інформацію про можливу причетність одесита до використання забороненого контенту. Вони провели санкціонований обшук вдома у фігуранта, де вилучили ноутбук з відповідними файлами.

"За результатами експертного дослідження у сфері захисту суспільної моралі, вони відносяться до творів порнографічного характеру та містять дитячу порнографію", — йдеться у повідомленні.

Чоловік зізнався, що завантажував їх з Інтернету та зберігав задля задоволення власних сексуальних потреб.

"Зібравши достатньо доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України, а саме в умисному придбанні та зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження. Таке правопорушення карається пробаційним наглядом на строк до п’яти років або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк від двох до шести років", — розповів старший слідчий територіального підрозділу поліції Ілля Пудлінський.

Джерело: 048.ua