Загрожує довічне ув’язнення: в Одесі затримали російського агента, — ФОТО

0
22

СБУ затримала в Одесі агента фсб, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря. Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону. У зоні особливої уваги також були об’єкти телекомунікації Одещини. Затриманому загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Задля виявлення координатів бойових позицій Сил оборони та обʼєктів стратегічної інфраструктури на Одещині, російська спецслужба задіяла свого агента з обласного центру.

"Зловмисник діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі й торговельні судна.

За вказівками агресора агент цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця можливої дислокації Сил оборони.

Про отримані відомості він у вигляді текстових повідомлень та позначок на картах Google одразу "звітував" до фсб.

У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-дронові удари", — йдеться у повідомленні.

Про плани російської спецслужби стало відомо співробітникам СБУ, які викрили ворожого агента і задокументували кожен крок його розвідувальної активності. Фігуранта вдалося затримати "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у чоловіка виявили фейкові посвідчення представника "редакції газети" та місцевого "водоканалу". Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно міняв гаджети та сім-карти.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під варто. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Джерело: 048.ua