Збив насмерть літнього мопедиста: водію з Одещини загрожує до восьми років позбавлення волі, — ФОТО

0
12

На Одещині молодик на автомобілі збив насмерть літнього мопедиста. Наразі поліцейські завершили розслідування ДТП та скерували докази до суду. Правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП.

Подія сталася у селі Маразліївка Білгород-Дністровського району. Під час досудового розслідування було встановлено, що 18-річний місцевий житель, рухаючись вночі на легковому автомобілі свого знайомого, був необережний, виїхав на зустрічну смугу руху, де збив 66-річного односельця на мопеді, який їхав у зустрічному напрямку.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій двоколісника від отриманих травм загинув на місці.

Перевірка керманича легковика на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

Поліцейські ж розпочали провадження за фактом автопригоди: вилучили транспортні засоби, призначили низку експертиз та зібрали достатньо доказів вини молодика.

"Ми висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого. За це правопорушення, згідно з частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Досудове розслідування, яке ми проводили під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури, завершено і обвинувальний акт скеровано до суду", — зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Джерело: 048.ua