Зеленський посмертно нагородив державними медалями поліцейського з Одещини, — ФОТО

0
24

Президент України посмертно нагородив медалями "За оборону України" та "Захисник Вітчизни" поліцейського з Одещини Юрія Коваша. Правоохоронець загинув на Херсонщині, протидіючі ворогу та захищаючи Україну.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Державні нагороди батькам загиблого поліцейського сьогодні передали начальник обласної поліції Іван Жук разом зі своїм заступником Олександром Мірошниченком та начальником Подільського районного управління поліції Олегом Жуковським.

"Ви виховали Героя, який самовіддано захищав людей та державу, відстоював справедливість, боровся за майбутнє під мирним небом. Я дякую вам за такого сина. Ніщо не вгамує біль втрати Юрія. Ми розділяємо вашу скорботу і робимо все можливе, аби ви відчували нашу підтримку. Юрій назавжди залишиться в наших серцях, як справжній захисник та патріот України", — звернувся до батьків загиблого поліцейського начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Іван Жук.

У відомстві розповіли, що правоохоронець Юрій Коваш родом із Балти. Він віддав службі в правоохоронних органах 17 років. Працював у різних підрозділах, зокрема батальйоні поліції особливого призначення, патрульній та кримінальній поліції. Загинув 31 липня 2023 року, виконуючи службове завдання в одному з районів Херсона, коли російські війська вдарили по ньому з артилерії.

Джерело: 048.ua