Житель Одеської області отримав підозру за те, що кривдив власну матір

0
16

36-річний чоловік, звільнившись на початку березня з роботи, почав зловживати алкогольними напоями і робити нестерпним життя 66-річної матері, з якою разом проживає. Зловмисник у нетверезому стані влаштовував вдома скандали, словесно ображав та принижував літню жінку.

Про це повідомили у поліції.

Потерпіла неодноразово сповіщала про агресивну поведінку сина в поліцію, і інспектори сектору з протидії домашньому насильству Ізмаїльського районного відділу поліції, поставивши на профілактичний облік за категорією «кривдник» чоловіка, складали відносно нього протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А суд за матеріалами поліцейських призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафів.

Втім, ці заходи не вплинули на поведінку чоловіка, він не змінив образ життя та поведінку щодо матері. Навпаки, під час чергового конфлікту навіть вдарив її.

Домашнє насильство в родині набуло систематичного характеру, тож слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується цей злочин.

«Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо особи, з якою він перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За це правопорушнику загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від 150 до 240 годин або пробаційного нагляду на строк до п'яти років, або обмеження волі на той самий строк, або позбавлення волі на строк до двох років», — розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Карина Мельникова.

Джерело: 048.ua