В Одеській області з незаконного обігу вилучили майже 19 тисяч одиниць тютюнових виробів з початку року

0
45

Відносно громадян, які порушують правила реалізації підакцизного товару, правоохоронці складають протоколи, та скеровують матеріали до суду.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

У рамках боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів з початку року поліцейські провели понад 4 тис. перевірок місць торгівлі, за результатами яких виявили майже 150 порушень встановлених правил торгівлі тютюновими виробами.

До прикладу, в Одесі дільничні викрили 10 громадян у торгівлі контрафактною тютюновою продукцією. Порушники реалізовували цигарки, тютюнові суміші та електронні сигарети без марок акцизного податку в магазинах та з рук.

Ще п’ятьох громадян, які здійснювали торгівлю контрафактними тютюновими виробами з рук та у продуктових магазинах викрили у Білгород-Дністровському районі.

В Ізмаїльському районі працівники поліції під час проведення рейду виявили продаж тютюнових виробів без марок акцизного податку у сімох магазинах. В місті Рені поліцейські припинили торгівлю містянкою контрафактними цигарками на місцевому ринку вилучивши у жінки майже 2,9 тис. пачок сигарет без марок акцизного податку.

Загалом з початку року правоохоронці вилучили з незаконного обігу майже 19 тисяч одиниць тютюнових виробів, а відносно правопорушників склали протоколи. Відповідно до санкцій, правопорушникам загрожує покарання штрафом від 1,7 до 34 тисяч гривень, з конфіскацією предметів торгівлі.

Джерело: 048.ua