Злочинна група на чолі з одеситом незаконно переправляла чоловіків до Молдови під виглядом відпусток

0
21

На Одещині судитимуть учасників злочинного угруповання, які організували незаконне переправлення чоловіків до Молдови під виглядом відпусток.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Очолена одеситом злочинна група організовувала незаконне переправлення за кордон чоловіків, які під час дій правового режиму воєнного стану обмежені у праві виїзду з країни. У листопаді 2023 року зловмисники підшукали трьох «клієнтів» та пообіцяли організувати їм виїзд до Молдови, надавши завідомо підроблені документи про перебування на військовій службі та відбуття у відпустку до Кишинева. За свої послуги спільники запросили з кожного грошову винагороду в сумі 8000 доларів.

Врешті, через офіційний пункт пропуску зловмисники везти чоловіків не ризикнули. Правоохоронці їх затримали під час спроби вивезти «клієнтів» на автомобілі через державний кордон в обхід пунктів пропуску. Гроші вони встигли взяти лише з одного, а втім, незаконний прибуток у них вилучили.

Слідчі висунули правопорушникам обвинувачення. За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Джерело: 048.ua